16 april, 2011 av Nisse

Hasi i skogen

Så kördes sista lasset ur skogen för den här vintern. Vägen har hållit ganska bra – inga spår som i fjol (se Skogsvintern är slut).  Då var det 12 april och vägarna var riktigt mjuka men i år fanns det gott om is som höll. På åkern syns inga spår alls där vintervägen gick.

Bara på ett par dagar har vintern slagit om till vår. I dag såg jag första citronfjärilen och två svanar höll mej sällskap en stund. ”Våra” hjortar betar på gröngödslingsvallen som är alldeles grön eftersom det inte varit någon tjäle i år. Snötäcket kom så tidigt och har varit väldigt luftigt och tjockt så det isolerade bra fastän det var – 30 grader.

Nu skall skogsmaskinerna ställas undan och vårbruksmaskinerna skall servas – speciellt Rapiden måste gås igenom. Åtminstone så man lär sej hur den är konstruerad.

(Om någon undrar vad ”hasi” betyder så finns förklaringen här)

Etiketter: ,

3 svar till “Hasi i skogen“

 1. Christer skriver:

  hasi? -> förklaring finns här 🙂 -> Webbsidan kan inte visas 🙁

 2. Nisse skriver:

  Asch, WordPress skall ”underlätta” skrivandet av länkens adress och sätter in ”http://” färdigt i adressfältet. Men då man kopierar adressen så kommer vanligen http:// med utan vidare och så har man två ”http://” i adressen.

  Där ser man att det inte är bra att göra det lätt för folk …

  Nu borde länken fungera.

 3. Christer skriver:

  Tack Nisse, det där borde jag ju ha märkt själv och att ”ta häran” som vi säger här hade jag ju läst om tidigare. Det gäller bara att minnas så vet man 🙂