13 oktober, 2012 av

Direktförsäljning.

Tillbringade eftermiddagen på “bondetorget” (innergården vid böndernas hus) i Vasa med försäljning av våra produkter. Vädret var ju inte det bästa men ändå mötte mycket folk upp för att köpa produkter direkt av producenten. Ett tiotal producenter bjöd ut sina produkter och alster på “marknaden” som hade arrangerats av producentförbundet. Stämningen var god och intresset visade att det finns dom som uppskattar direktkontakten med producenterna.

Jag brukar delta i några marknader per år och det ger mig nyttig feedback att få diskutera direkt med slutanvändarna, de värdesätter ju så många andra egenskaper än vad mina partikunder gör. Vid partiförsäljningen blir det ju oftast mest diskussioner kring mängd och pris även om jag tycker mig ha märkt en liten förändring till att diskutera kvalitet och andra egenskaper där också på senare tid.

I dag erbjuds konsumenterna produkter på många vis med allt från gårdsbutiker och torghandel till stormarkettar, webbutiker och prenumerationer på matkassar. Allt har sin tid brukar det sägas, kanske börjar stormarkettarnas storhetstid vara förbi? Kanske knappar framtidens kunder in sina uppköp från soffan istället för att sitta i bilköer på väg till supermarketten? Eller så gör man en utflykt till gårdsbutiken för att köpa direkt av bonden och för att ta del av atmosfären där livsmedlen producerats?

Marknad på Bondegården.

Etiketter: ,

2 svar till “Direktförsäljning.“

  1. Christer skriver:

    Bondemarknaden noterades i dagspressen 🙂 http://www.vasabladet.fi/Story/?linkID=212850

  2. Christer skriver:

    Hittade en video från en tid då direktförsäljnigen blomstrade. Ingen tvekan om varans ursprung här inte. Kolla: http://svenska.yle.fi/arkivet/artikkelit/torget_i_vasa_1933_64909.html#media=64911