6 februari, 2015 av Nisse

På väg hem från skogen

I kväll då jag körde hem från skogen så var det en fin kvällshimmel. Samtidigt så lyssnade jag på mp3 i hörlurarna. Väl hemma så satte jag ihop en liten video (med en stillbild) bara för att experimentera. Här ser ni resultatet som är ganska så verklighetstroget. Bara Zetorns motorljud i bakgrunden saknas. Jag skall försöka få till stånd en riktig video med min nya traktorkamera men det gick ju inte i dag för kvällshimlen var fin bara under de minuter jag körde på vägen. Det är mycket kort tid man har på sej att fotografera/filma nånting fint och har man inte då allting färdigt så lyckas det inte. Bilden ändras faktiskt litet om ni orkar se till slut …

 

Musiken är Shadows: Ghost Riders In The Sky som är en av mina absoluta favoriter. Ren och skär 60-talsnostalgi.

Etiketter: ,

7 svar till “På väg hem från skogen“

 1. W. skriver:

  He va ju grant!

 2. snyggt skriver:

  Hej Nisse!

  Fin bild från sol till mörker,, och vilken musik,, kan hålla med att då vi var unga på -60 talet var musiken musik o inget “dunkadunka” eller kanske öronen har blivit “ömma” nuförtiden.

 3. Micke skriver:

  Hej Nisse! Nice music! På väg hem från skogen kan fort förbytas till på väg ner i måsan! Har du ngn tjäle än?
  Här i Ö-botten är det inte alls fruset i skogen där man inte kört och så fort man är lite vid sidan av spåren
  uppkörda med fällaren som frusit lite gör sig jorden dragningskraft gällande på ett synnerligen brutalt sätt.
  Så även idag, men kom undan med att jag fick avplockat lasset och efter lite trixande med gripen som motvikt
  fanns moder jord där. Nu lovas ju blidväder igen i nästan en hel vecka så det blir väl nog att flytta till skiften
  med fastare mark.

 4. Nisse skriver:

  Vi har till all tur haft ett par köldperioder och då frös vägarna till så inte ens blidvädret förra veckan gjorde nånting. Förra natten hade vi -13 grader och det var fint. Vi får också plusgrader men bara på dagarna så jag räknar med att kunna köra över mossen. Fast jag är just nu inte ute på värsta mossen utan nära stenbackarna som ger litet stadga. Och så kör jag på vallarna vid diket.

 5. Micke skriver:

  Här håller nog också vägarna (ännu, +5,5) men är isiga och hala som bara den. Har du eller ngn bloggläsare/skrivare erfarenheter av dubbar i traktordäcken? Är dom värda priset och har de ngt grepp?
  Klart att rediga iskedjor är bäst men ett arma larmande på asfalt. Förhållandevis dyra också om man vill
  ha i alla hörn.

 6. Stefan skriver:

  Jag har använt skruvade dubbar i bakdäcken några år. Bra på vägen och när man röjer snö. I skogskörning har jag inte tyckt att det varit någon större skillnad med eller utan dubbar, där ska det vara kedjor.

 7. Christer skriver:

  Skruvdubb har jag inte prövat (ännu). Däremot kör jag med kedjor på framhjulen på Fiaten, dom är ju lätta att ta på och av efter behov. Fiat har ju äkta fyrhjulsdrift så det är lätt att hålla rätt kurs även där det är lite bökigt i skogen.