På väg hem från skogen

I kväll då jag körde hem från skogen så var det en fin kvällshimmel. Samtidigt så lyssnade jag på mp3 i hörlurarna. Väl hemma så satte jag ihop en liten video (med en stillbild) bara för att experimentera. Här ser ni resultatet som är ganska så verklighetstroget. Bara Zetorns motorljud i bakgrunden saknas. Jag skall försöka få till stånd en riktig video med min nya traktorkamera men det gick ju inte i dag för kvällshimlen var fin bara under de minuter jag körde på vägen. Det är mycket kort tid man har på sej att fotografera/filma nånting fint och har man inte då allting färdigt så lyckas det inte. Bilden ändras faktiskt litet om ni orkar se till slut …

 

Musiken är Shadows: Ghost Riders In The Sky som är en av mina absoluta favoriter. Ren och skär 60-talsnostalgi.

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

7 reaktioner till “På väg hem från skogen”

 1. Hej Nisse!

  Fin bild från sol till mörker,, och vilken musik,, kan hålla med att då vi var unga på -60 talet var musiken musik o inget “dunkadunka” eller kanske öronen har blivit “ömma” nuförtiden.

 2. Hej Nisse! Nice music! På väg hem från skogen kan fort förbytas till på väg ner i måsan! Har du ngn tjäle än?
  Här i Ö-botten är det inte alls fruset i skogen där man inte kört och så fort man är lite vid sidan av spåren
  uppkörda med fällaren som frusit lite gör sig jorden dragningskraft gällande på ett synnerligen brutalt sätt.
  Så även idag, men kom undan med att jag fick avplockat lasset och efter lite trixande med gripen som motvikt
  fanns moder jord där. Nu lovas ju blidväder igen i nästan en hel vecka så det blir väl nog att flytta till skiften
  med fastare mark.

 3. Vi har till all tur haft ett par köldperioder och då frös vägarna till så inte ens blidvädret förra veckan gjorde nånting. Förra natten hade vi -13 grader och det var fint. Vi får också plusgrader men bara på dagarna så jag räknar med att kunna köra över mossen. Fast jag är just nu inte ute på värsta mossen utan nära stenbackarna som ger litet stadga. Och så kör jag på vallarna vid diket.

 4. Här håller nog också vägarna (ännu, +5,5) men är isiga och hala som bara den. Har du eller ngn bloggläsare/skrivare erfarenheter av dubbar i traktordäcken? Är dom värda priset och har de ngt grepp?
  Klart att rediga iskedjor är bäst men ett arma larmande på asfalt. Förhållandevis dyra också om man vill
  ha i alla hörn.

 5. Jag har använt skruvade dubbar i bakdäcken några år. Bra på vägen och när man röjer snö. I skogskörning har jag inte tyckt att det varit någon större skillnad med eller utan dubbar, där ska det vara kedjor.

 6. Skruvdubb har jag inte prövat (ännu). Däremot kör jag med kedjor på framhjulen på Fiaten, dom är ju lätta att ta på och av efter behov. Fiat har ju äkta fyrhjulsdrift så det är lätt att hålla rätt kurs även där det är lite bökigt i skogen.

Kommentarer är stängda.