11 februari, 2015 av Nisse

Skogsbondens arbetsväg

Jag satte tidigare in en förfalskad video, dvs. det var en stillbild men nu har jag monterat traktorkameran. Det är en billig vindrutekamera som i alla fall har en ganska bra kvalitet. Fästet är däremot uselt. Det skulle sättas fast med en sugkopp och det gick inte alls. Så jag byggde om det och satte en stark magnet i stället. I en bil kan det vara svårt med nutida plast överallt men i gamla Zetorn finns det mycket järn. Lite måste det ännu ändras för vibrationerna stör mikrofonen ganska mycket ibland. Men det borde gå att fixa med gummibussningar. Magneten är röd.

DSCN4592

Kameran är en G1WH med HD 1080 och rätt hyfsat nattseende. Jag kollade på nätet och den fick bra vitsord. Mycket bra för under 50 euro på eBay.

Nu kan jag visa en äkta hemfärd från skogen. Musiken är också äkta. Den kommer från mina hörlurar via Blåtand som vi diskuterat tidigare.

 

Det har varit ett problem att ta video eftersom jag arbetar ensam och sällan har tid med att ställa upp videokamera med stativ. Nu kan jag ha kameran i traktorn och flytta den snabbt med magnetfoten till lämpligt fönster.

Tornados spelar Telstar. Det var den första telekommunikationssatelliten för civilt bruk. Nu är det redan över 50 år sedan.

Etiketter: ,

4 svar till “Skogsbondens arbetsväg“

 1. W. skriver:

  No va te första förfalska bildn granner, men noo va tetta videon ännu betär. He e noo svåårt ti hitt ein slikan snygger heimveg jäär i staan, man siir ju int himiln å sjäärnåna för all gaatujuusen. Å så kan e va bra ti fåå sit i traktorn å puust ein stånd bakett såågande – så årkar tu draa styvlana åå de näär du kommer heim.

 2. Thomas Backa skriver:

  Jag sku gärna ha sett mer av “ägorna”, videon tog så abrupt slut.

  Din video påminde mig annars direkt om den här: https://www.youtube.com/watch?v=_2_yuKtbuKA

  Jag och 75000 andra personer har sett en dansk kille köra hem en dumper från handlaren. Rolig youtube-kanal.

 3. Nisse skriver:

  Jo, det var bara en test. Som jag skrev så tar det en massa tid att fixa till bra videor och egentligen borde man ha en skild fotograf. Och så borde den klippas också. Jag testade tillika ett videoredigeringsprogram (Openshot) som jag använde för att sätta musik till. Det plötsliga slutet beror på att vindrutekameran spelar in i några minuters segment. Jag kunde ha satt ihop flera segment men det hade jag inte tid till för jag måste skruva ihop den andra lastaren. I alla fall så gick det ganska lätt att få till stånd en video så det kommer hoppeligen fler.

 4. Nisse skriver:

  Hela vägen hem finns nu på video (sorry men kameran har fel datum):